Fulham FC – Season 1999/2000

by Nick on February 24, 2008 · 0 comments

Detta är ju en något ”smal” film då den i första hand är producerad för oss redan frälsta. Givetvis är det måttligt roligt att som supporter till en annan klubb se en film som enbart fokuserar på Fulham, men för oss andra är det en högtidsstund som kan återupplevas gång efter gång.

Filmens handling är hur enkel som helst att räkna ut, likaså huvudroller och om man har ett gott minne vet man också i förtid hur storyn ska sluta. Tittaren guidas genom filmen av den gamle hjälten Simon Morgan men även Chris ”Cookie” Coleman, George Cohen och Tony Gale bidrar med funderingar och kommentarer. Precis som brukligt är så bygger filmen på klipp från säsongens alla matcher, intervjuer och bilder från bakom kulisserna hos Fulham FC.

Handlingen utspelar sig under återkomstsäsongen till division 1, 1999/200 (lite av en ”give away” i titeln). Det var också under denna säsong som Fulham började visas på TV här i Sverige och frälste en ny generation av fans.

Minnesvärda spelare och händelser i filmen:

  • Givetvis återkomsten till division 1
  • Simon Morgans sista säsong för Fulham
  • Den underbara 3-1 segern i ligacupen mot Spurs på Craven Cottage
  • Den försmädliga förlusten på straffar i ligacupens semifinal mot Leicester
  • Första hela säsongen för Barry ”Bazza” Hayles
  • Geoff ”The Horse” Horsfields avskedssäsong innan Tigana sålde honom till Birmingham

Givetvis finns det massor med andra godbitar, men dessa ska ni ju få uppleva själva på denna tripp ”down memory lane”. En liten detalj dock, missa inte känslan och ljudnivån när segermatchen mot Spurs blåses av! Man riktigt ryser!

Fakta:
Regissör: Okänt, men produktion av REB Productions
År: 2000
Utgivare i Sverige: Ingen, köpes via klubben

Leave a Comment

Previous post:

Next post: