The Wheel Football Factorwheez

by Nick on April 29, 2008 · 2 comments

En del av er har säkert sett eller hört talas om The Real Football Factory. En serie tv-program, ledda av skådespelaren Danny Dyer, som handlar om huliganism runt om i världen. Dyer spelade själv den ena huvudrollen i filmen The Football Factory som baserades på boken med samma namn.

I denna programserie så åker Danny runt och intervjuar påstådda huliganer och försöker förmedla en ”neutral” bild av dessa människor. Programmen föll mig inte riktigt på läppen då de känns styltade, tillgjorda och skulle ha kunnat produceras av vilken tabloid som helst.

Jag föredrar istället den alternativa showen, The Wheel Football Factorwheeze, ledda av Danny Dire.

Enjoy!

The Wheel Football Factorwheez – Feltham

The Wheel Football Factorwheez – Sunderland

The Wheel Football Factorwheez – Wussia

[Hemmahos-reportage] Danny Dier -Cribs

{ 2 comments… read them below or add one }

Henrik April 29, 2008 at 15:00

Jag träffade, eller nåja, såg Danny Dyer i samband med en Millwall-match förra säsongen. Tydligen hade han något jobb på G med gamla filuren Ginger Bob, känd för alla dem som sett den klassiska Panorama-dokumentären. Det framkom dock att Dyer inte var så värst populär bland Bobs vänner, dessa idag medelålders män som 1977 fick det engelska folket att diskutera begrepp som F-Troop, Millwall brick, Harry the Dog och Treatment vid frukostborden.

Någon konstaterade för övrigt bittert att West Ham-supportern Dyer föddes samma år som Panorama-dokumentären sändes och uppskattade inte hans “Jack the lad”-attityd.

Men vad vet jag…

Henrik April 29, 2008 at 15:04

Appropå huliganer så tillhör inte det här Englands smartaste om man säger så…

http://www.northamptonchron.co.uk/news/Football-hooligan-jailed-for-500000.4029305.jp

Leave a Comment

Previous post:

Next post: