En öl är en öl

by Henrik on September 22, 2008 · 1 comment

När Newcastle United för en knapp månad sedan gästade Emirates i London fångades klubbens omtvistade ägare Mike Ashley på tv-kamerorna sippandes ur en ölmugg på läktarplats. En handling som sedan 1985 renderar i att du blir utslängd från engelska fotbollsarenor, och inte helt sällan även avstängd. Men trots att en anmälan gjordes på plats blev Ashley varken det ena eller det andra. Det går alltså att konstatera att reglerna således inte gäller alla.

Nu har The Football Supporters Federation gått ut med ett upprop där man ber alla supportrar som blivit utslängda och/eller avstängda för att ha druckit alkohol på läktarplats, då särskilt under den pågående säsongen, att kontakta dem. Exakt hur supporterassociationen planerar att gå vidare med fallet känner jag inte till, men säkert är inte det sista ordet sagt, eller den sista pinten urdrucken om man så vill.

I England är det endast på fotboll som det räknas som en allvarlig förseelse att dricka alkohol på läktarplats. Är du en anhängare till Rugby League, Rugby Union eller varför inte cricket, speedway, gallopp eller greyhound racing är det däremot fritt fram. Logiken är lika glasklar som den att det är ofarligt att stå upp i en London-buss som far fram i 80 km/h medan det är förenat med livsfara att stå upp och se 2×45 minuter fotboll.

{ 1 comment… read it below or add one }

Nick September 23, 2008 at 09:30

Bara ytterliggare ett exempel på den dårskap som styr sporten vi älskar.

Precis som vi redan visste så är inte klubbarna lika inför lagen, nästan som om regeln skulle vara ju mindre klubb desto tuffare straff. Nu ser man i alla fall en röd tråd i behandlingen och bestraffningen av fans.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: