Groundhopping quiz (20)

by Henrik on November 11, 2008 · 5 comments

Vårt populära groundhopping quiz gör bejublad comeback denna vecka! Med hjälp av ett eller ett par foton och ett antal förhoppningsvis inte alltför lätta ledtrådar gäller det att lista ut vilken brittisk fotbollsarena som vi söker. Vi kommer blanda hej vilt från Premier League till Conference, från norr till söder och bland nya och gamla fotbollsarenor.

VILKEN FOTBOLLSARENA?

  • Säsongen 2004-05 svarade denna klubb för en mindre smickrande bedrift som ingen annan europeisk klubb tidigare mäktat med.
  • Den då nybyggda huvudläktaren brann ner 1968 i samband med en match mot Leeds United men ingen av de 30,000 åskådarna omkom i branden.
  • Till följd av olyckan fick man spela de sex följande hemmamatcherna på lokalrivalernas arena – och förlorade alla sex!
  • Arenans namn delar man för övrigt med en annan Universitetsstad.
  • Detta är att betecknas som historisk mark och inte många känner till att dagens moderna fotboll nog inte hade sett ut som den gör idag om det inte hade varit för det lag som spelar sina matcher här.
  • Hemmalaget spelade under några säsonger med ”Shipstones” på bröstet.
  • Det finns anledning att tycka arenans namn är missvisande.
  • Enligt uppgift var den här arenan först i England med att skriva ut klubbens namn över stolarna på en läktare.
  • Man sägs också ha varit den första klubben i Storbritannien att betala £1 miljon i övergångssumma för en spelare.
  • Det finns planer på att ersätta vår arena med en ny till säsongen 2014-15.

Lämna din gissning nedan!

KLICKA HÄR FÖR ÄLDRE GROUNDHOPPING-QUIZ!

{ 5 comments… read them below or add one }

Niclas November 11, 2008 at 16:36

City Ground, Nottingham Forrest.

Fronna November 12, 2008 at 18:32

Yepp, City Ground lär det vara

Henrik November 13, 2008 at 12:07

Bra där! Något säger mig dock att den vållade problem för många som dock fegade ur med att gissa…

Ledtrådarna då; ingen annan Europacup-mästare har åkt ner i tredjedivisionen tidigare i Europa, även Cambridge City spelar på City Ground, Forest anses ha varit först med en mängd “nymodigheter” som målram och benskydd och namnet är missvisande i det avseende att City Ground ligger utanför citygränsen i Nottingham till skillnad från mer centrala Meadow Lane (Notts County).

En ny quiz på fredag vänner!

Cerpa November 13, 2008 at 22:56

Niclas, måste bara rätta dig… Vi heter Nottingham Forest! Med ett r, tack. Men du är inte ensam, ser massor med människor som stavar fel, båda journalister och “vanliga” människor.
Notthingham Forest, Forrest med två “r” eller det värsta av allt; Notts Forest!

Jag skäms lite att jag inte lyckades lösa detta förrän på punkt 6 med klassiska “Shipstones”, trots att jag varit där. Ändå reagerade jag på bilden med “Evening Post” som ju ges ut i Nottingham.

Att Cambridge Citys arena också hette City Ground, var en nyhet för mig.

Men det ser ut som att vi får stanna kvar på våran klassiska arena. För att vi ska få en ny krävs att England får VM, att Nottingham blir en av spelorterna osv osv. Det mesta pekar istället på en upprustning av City Ground, även om jag tycker det var en riktigt fin arena när jag var där för 2 år sedan. Och eftersom det är Millwall supportrar här så vill jag passa på att nämna att Forest slog Millwall med 3-1 efter att ha hamnat i underläge efter 2 minuter :) Var en kanonmatch!

Henrik November 13, 2008 at 23:33

Jag var på den matchen Cerpa, men tyckte av förklarliga skäl bara att första halvlek var något att ha! ;)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: