Fotospecial: Non-league football

by Henrik on November 14, 2008 · 17 comments

Jon Hall är inte bara en dedikerad Fulham-supporter, han är en grym fotograf som brinner för fotboll på “gräsrotsnivå”. Anglofil.se kan stolt presentera några av Jon’s alla bilder från den engelska non-league scenen.

Det här är fotboll. På riktigt.

Hoppas ni njuter lika mycket som vi!

 


AFC Wimbledon hemma på Kingsmeadow


Ashford Town mot Walton & Hersham
FA-cupens andra kvalrunda i oktober 2006


Basingstoke Town-Worcester City


Burgess Hill Town mot Harlow Town på Leylands Park


Chippenham Town mot Bromsgrove Rovers i Southern League Premier Division
Hardenhuish Park


Fansen förbereder tifo på York Road i Maidenhead


Maidenhead United mot Dorchester Town, Blue Square South


Windsor and Eton-fans borta mot Marlow i FA-cupens första kvalrunda
Alfred Davis Memorial Ground.


Rufus Brevett för Oxford United mot Grays 2006


Wealdstone FC mot AFC Wimbledon på Northwood Park


Jubel på Park View Road under Welling United-AFC Hornchurch


Weymouth mot Bury i FA-cupens första omgång 2006


Wessex Stadium i Weymouth


Kingfield i Woking


Worthing United mot Romford Town på Robert Albon Memorial Ground

{ 17 comments… read them below or add one }

Fredrik November 14, 2008 at 15:33

Underbara bilder !!!!

Huyton November 14, 2008 at 17:13

Underbart!

Och så gamla Rufus Brevett! :-)

Palmgren November 14, 2008 at 18:21

Kan bara instämma, helt underbara bilder!!!

Jonas, Stopper fotbollsmagasin November 14, 2008 at 21:45

Kanonfina! Mycket känsla i dom bilderna…

Palmgren November 14, 2008 at 22:08

Sista och näst sista bilderna är fantastiska. Underbar bild på Kingfield i Woking där det är kolsvart ute och endast strålkastarna lyser upp den anrika arenan, helt sjuk. Och den sista Worthing United mot Romford Town på en gräskulle, nog inget som lockar för en människa som är “normal”. :=)

Alle November 14, 2008 at 22:11

Bara att instämma, underbara bilder och se den genuina arenan med supportern! Underbart!

layer road November 15, 2008 at 09:44

Älskar dessa amatörmatcher men tyvärr blir det alldeles för sällan jag hamnar i den lägre divisionerna. Men det har ju blivit några gånger och senast var 2007 när jag hamnade på Beeches View Avenue i Division 100 (nåja)

Följ länken nedan så hittar ni några foton på en härlig “arena”

http://www.svenskafans.com/england/colchester/artikel.asp?id=211380

Fotboll på riktigt

Mats November 17, 2008 at 13:38

Sköna bilder som väcker många gamla minnen från mina resor som Slough Town Supporter. York Road i Maidenhead är en liten skönhet. Placerad mitt i centrum bara ett par hundra meter ifrån järnvägsstationen.
På min hemsida om idrottsplatser kommer det senare att komma upp en del non-league arenor bl.a klassiska och rivna Sandy Lane i Tooting & Mitcham.

Mvh
Mats

dALLAS November 17, 2008 at 15:09

Briljant med mkt känsla. Minns besök från Underhill när Barnet låg i Conference. Tre tusen pers slöt upp för att se matchen då vi gick upp (mot Exeter som någon vecka tidigare skakat Man Utd). Fotbollens vagga långt ifrån all kommersiell verksamhet som genomsyrar de högre skikten.

Tack för fantastiska bilder!

Mats January 5, 2009 at 23:00

Sitter just nu och kollar på en favorit på TV. FA Cupen, Blyth Spartans vs Blackburn . Hur bra som helst, ja inte matchen kanske .Men själva inramningen och på en RIKTIG non-league arena med en gammal sittplats läktare, mycket ståplatser och två takläkare.
Blyth ser ut som ett riktigt non-league lag, kämpar som f’n men är helt uselt i passningar och rensningar.
Deras målvakt är cool, lite överviktig precis som många andra non-league keppers . Har gjort en del bra räddningar men är ingen höjdare i luften.

Men som sagt Blyth’s arena är hur cool som helst. Tyvärr finns det inte så många klassiska gamla arenor kvar, så kallade ‘stadsarenor’ . Många säljs till husföretag som bygger dyra hus eller Tesco supermarkets och istället blir det tråkiga ‘out of town’ arenor med fabriksgjorda läktare som t ex den i Wisbech Town eller ännu värre den på gamla anrika Ashington.

Tråkigt att kommentatorerna jämför engelska div 6 med svenska div 6. Blyth är rankat ungeför 150 plats i England. Lag 150 i Sverige är väl typ mittenlag i div 3.

COME ON BLYTH !
Men favoritlaget i England heter Slough Town FC

Mats
http://www.idrottsplats.se
En hemsida som svenska idrottsplatser

Cerpa January 6, 2009 at 02:37

Håller med, Mats. Det framstår jämnt som Blyth, Havant & Waterlooville och Forest Green är lag som “vem som helst” kan slå och att de ska vara någon form av gärdsgårdslag. På den nivån (Blue Square Premier och North/South) är de flesta spelarna åtminstone halvprofessionella.

Men värst av allt (tycker jag som håller på Forest…) var ändå när Olof Lundh i Fotbollskanalen i TV4 i söndags sitter och kallar Nottingham Forest för ett “Pub-lag”! Jag tycker Nottingham förtjänar liiite mer respekt, men jag är i och för sig färgad..

Nick January 6, 2009 at 15:08

Mats:
Kul med en Slough fan :) Finns klubben kvar fortfarande? Såg ett gäng trista bilder från en förfallen arena, men de kanske har flyttat till en ny plats? Jag bodde en tid i Slough och såg någon match live en sen kväll 1999/2000.

Cerpa:
Att kalla ett lag som vunnit en Europa Cup för “pub lag” tyder bara på ignorans, men man kan inte förvänta sig mycket annat från Olof Lundh tyvärr :(

Mats January 6, 2009 at 15:44

Nottingham F publag !!!
Ja det är ju inte dåligt av ett publag att ha en arena som tar in 30 000+ och har ett publiksnitt på 20 000+ och löner som får alla allsvenska spelare att fly.

Över till Blyth matchen. Blyth spelare som missade öppet mål när det var dryga 5 minuter kvar och ställning 0-1 kommer ha det för resten av livet.

Mats
http://www.idrottsplats.se

Colu January 7, 2009 at 17:14

Mats, kul att “se” dig. Brukade ofta kolla in Swedish Slough. Vi (Colchester) mötte dom i FA cupen för en massa år sedan. Har du kvar sidan? Varit över å sett dom nyligen? Vi kör på lika hårt med Colchester som vanligt :)

Mats January 7, 2009 at 20:32

Hej Colu, Nej dessvärre är sidan nerlagd sen Maj förra året. Det var jäkligt kul att göra sidan men det tog mycket tid. Vissa säsonger spelade de upp mot 60 tävlingsmatcher
Först kom ett tillskott i familjen vilket betydde minskade tider eftersom jag gjorde sajten själv, sen fick jag strul med hemsideprogrammet, sen missade jag en inbetalning och vips så köpte något www hotel på adressen http://www.swedishrebels.com . Min polare som gjorde referaten började också tröttna på det då Slough rasade från Ryman Premier ner till Southern South & Western Division (nivå 8). De ligger just nu på en 15:e plats

Men självklart så följer jag mina rebeller fortfarande. Det var dock 7 år sen jag var i England och såg en match.

Kul med Colchester, håller ett öga på deras resultat. Gillade Layer Road men det var ju ingen framtid för klubben.

Tänkte köra igång mina Slough news mail igen. Om någon vill ha dem kan ni maila mig på mats@idrottsplats.se .

Mats
http://www.idrottsplats.se

Mats January 7, 2009 at 20:43

Nick; Ja de hänger kvar men det har varit ett par säsonger där man nästan fått göra konstgjord andning på dem. De spelar nu i Southern League Div 1 South & West som är tre nivåer lägre än Conference som dom lirade på 90-talet i.
Deras förra hem som du tänker på, Wexham Park Stadium är numera en spökarena . De lämnade den 2004 efter för dyr hyra av ägaren sen flyttade de till Windsor & Eton’s Stag Meadon vilket ingen gillade och sen två år tillbaka är de i Beaconsfield SYCOB’s arena Halloways Park. Förra året höll man på att åka ur nivå 8 men hängde till slut kvar. Men det finns positiva planer för klubben med en ny sportanläggning i stan. Det har även kommit lite vettigt folk till styrelsen och till tränarstaben vilket.

Sen jag såg min första match 1995 borta mot Bromley har jag sett 12 eller 13 st tror jag.

Slough är för övrigt en av de större städerna utan ett ligalag, det bor ca 120 000 personer varav en hel del Indier.

Ser att du också håller på Fulham precis som jag.

Mvh
Mats
http://www.idrottsplats.se

Minnesmannen March 29, 2009 at 16:48

Woking! var på Kingfield o såg Woking-Millwall i cupen(1995 tror jag), fredagsmatch som även sändes i nån TV-kanal . Matchen fick avbrytas gång på gång för att packade millwall-grabbar skulle in på planen o spänna musklerna eller hälsa till morsan eller polarna framför kameran! För övrigt en fin ståplats som var impregnerad med brittish beef och gul lök…

Leave a Comment

Previous post:

Next post: