Sänkta biljettpriser nästa säsong

by Henrik on March 3, 2009 · 1 comment

De sjunkande publiksiffrorna – vilka aningen lättvändigt beskylls finanskrisen – har lett till att flera av Englands toppklubbar beslutat att sänka biljettpriserna till nästa säsong.

Newcastle, Sunderland, Everton, Manchester City och Portsmouth är några av klubbarna som sänker sina priser inför säsongen 2009-10. Variationen är dock stor. På Fratton Park sänker man exempelvis priserna med sju procent (men de billigaste säsongskorten kommer fortfarande att kosta £575), på Goodison Park får du din stol £30 billigare jämfört med pågående säsong och på Eastlands i Manchester får de trognaste anhängarna förutom en sänkning också tre extramånader på sig att betala.

Den gemensamma nämnaren är dock att Premier League-klubbarna satsar på att locka tillbaka de unga till arenorna, och då de som inte nödvändigtvis har rika föräldrar. I Sunderland får en vuxen årskortsinnehavare ta med en person under 16 år hela säsongen för ett tillägg på endast £19. I Newcastle gör man de rabatterade biljetterna för ungdomar tillgängliga för personer upp till 18-års ålder. Förändringarna kommer efter chockuppgifter att endast en av tio Premier League-åskådare idag är under 24 år.

London-klubbarna Arsenal, Chelsea, och Tottenham samt Aston Villa och Hull City har meddelat att man kommer att behålla nuvarande prisläge nästa säsong.

Även om det är bra och nödvändigt att sänka biljettpriserna för att inte riskera halvtomma arenor och att förvandla Premier League till något man enbart ser på TV så går det inte att komma ifrån att det luktar lite illa. Ungefär som att först höja priserna och sedan ha rea i butiken. Inför den här säsongen höjdes nämligen biljettpriserna i snitt med 7,2 procent i Premier League – alltså mer än dubbelt så mycket som ökningen gällande inflationen på konsumentpriserna i samhället.

Läs också:

»Englands publikkris
»Vår passion – miljardärernas lekstuga
»Newcastle tappar publik

{ 1 comment… read it below or add one }

Tommy. April 18, 2009 at 10:46

Ken Bates i Leeds lär knappast sänka priserna.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: