Spurs nya arena

by Henrik on October 27, 2009 · 7 comments

new-spurs-stadium

Vi har tidigare skrivit om Tottenham Hotspurs nya arena som enligt planerna ska påbörjas under 2010.

Nu har nya uppgifter lämnats ut som visar att farhågorna för ett nytt Emirates Stadium tycks obefogade. Projektet känns spännande och snudd på lockande i den moderna fotbollsarenans tidsålder.

Bland de positiva nyheterna är att arenan invändigt inte kommer få den uppenbara ovala form som så många av den nya stora arenorna, tvärtom har man för atmosfärens skull valt att lyssna på supportrarnas önskemål och har ritat en på pappret underbar stor kortsidesläktare i ett etage.

Den nya kapaciteten ser dock ut att stanna på cirka 56,000 åskådare.

{ 7 comments… read them below or add one }

Henrik October 27, 2009 at 00:15

Varför man inte satsar på två fantastiska kortsidor vet jag inte. På bilden ser det ju oerhört charmigt ut och ger arenan karaktär, men hur ser en helhetsbilden ut? Finns risken att det blir… suspekt?

Panelen?

Oscar October 27, 2009 at 17:07

Är förväntansfull, men vill också se en helhetsbild. Låter ju klart bättre med två såna kortsidor, men jag antar att man inte riktigt vet hur man ska göra med bortasupportrarna.

Det känns ju sådär – nä, det känns inte sådär förresten, det känms fruktansvärt – att få ett företagsnamn, men Ledley King sätter fingret på det allra viktigaste med den andra meningen i citatet nedan.

“Spurs has been my life – the current matchday atmosphere is unrivalled, it’s electric , players can almost reach out and touch it. The fans have such a key role to play and I’m delighted the new stadium has been designed to maintain that atmosphere. It’s what makes Tottenham Hotspur what it is.”

Enligt mig är det ju av yttersta vikt att behålla the cockerel.

För den som är intresserad av fler foton på hur det ser ut när ett rymdskepp landar i N17 – http://www.tottenhamhotspur.com/futureplans/gallery.html#/uploads/assets/gallery/futurePlans/Internal_view_of_the_stadium.jpg

Oscar (en annan) October 29, 2009 at 21:53

Långsidorna ser ju onekligen ut som Emirates, men kortsidorna verkar intressanta.

När kommer Tottenham att spela sin sista säsong på White Hart Lane? Måste få till ett besök där innan den rivs, men det ser tyvärr inte ut att bli något den här säsongen då jag prioriterar andra matcher i vår.

Loyal October 31, 2009 at 18:00

Ser “helt ok” ut… I alla fall tiotusen gånger snyggare än emirates…

Oscar November 2, 2009 at 22:19

Oscar//

Det hela är ju en övergångsfas då den byggs på samma plats. Men inflyttning är 2012-13. Färdigt ska det vara säsongen därefter.

Med andra ord har du ju två hela säsonger på dig.

Oscar (en annan) November 2, 2009 at 23:46

Låter bra.

Linus June 22, 2013 at 15:57

En sådan arena skulle vart perfect för Tottenham, då man har mycket trogna supportrar. Men vad händer med bygget? Det har varit knäpptyst i tre år nu. Skulle vilja ha lite go information tack!
// Coys

Leave a Comment

Previous post:

Next post: