Non-League Day

by Nick on August 5, 2010 · 11 comments

Post image for Non-League Day

Lördagen den 4 september har Premier League och Championship speluppehåll på grund av landskamper. Detta har föranlett ett upprop av James Doe på Facebook kallat ”Non-League Day”, en dag där han uppmuntrar alla att gå och se sitt lokala lag i Non-League den dagen.

Vi på Anglofil vill ju inte vara sämre, om ni har möjlighet att resa eller är lyckligt lottade att befinna er i England när detta går av stapeln så gör så ni också. Välj ett passande lag och gå och se Engelsk fotboll som fortfarande känns äkta och inte så besudlad av pengar som den kan göra högre upp i ligasystemet.

Dels kostar det inte besökaren nämnvärt mycket, men det gör det stor skillnad för en liten klubb om ett par hundra extra betalande åskådare dyker upp.

Vem vet? Kanske hittar ni ert ”andralag” eller kanske till och med ert första?

Har ni redan erfarenheter från Non-League, eller kanske till och med ett lag ni fastnat lite extra för? I så fall får ni gärna dela med er.

Själv går jag gärna till Kingsfield Stadium och tittar på ”The Cards” om tillfälle ges.

{ 10 comments… read them below or add one }

Henrik August 6, 2010 at 17:25

Trots närheten till Charlton får jag nog hålla Welling som mitt “gäng”. Rätt bekvämt också om man som jag allt som oftast hamnar i London trots goda intentioner. Såg en av mina sjukaste matcher just på Parkview Road, som jag tror arenan heter, för drygt 10 år sedan. Snudd på brottsliga trakasserier av den överviktiga linjemannen, som befann sig så när att man kunde ta på honom, samt två ambulansbesök då de vid olika tillfällen kom för att hämta befarade benbrott…

Som Millwall borde jag annars vara Fisher eller kanske Dulwich Hamlet, men så är det nog inte. Tror jag.

Mats August 19, 2010 at 13:03

Har hållt på Slough Town sen början av 90-talet. Och de är faktiskt mitt förstalag i England. Andralaget heter Fulham.
Har sett 12 -13 matcher med The Mighty Rebels. Dom flesta på bortaplan men ett par även på Wexham Park Stadium. En arena som dessvärre nu är i ruiner och står och förfaller.
Minns bortamatchen mot Stalybridge Celtic år 1998 när vi stormade planen efter slutsignalen då det var sista matchen för säsongen. Allt för att fira hjältarna och försöka få en tröja.
I bortamatchen mot Stevenage i FA Trophy kvartsfinal var det ca 1000 Sloughfans som hade tagit sig till matchen. Sen början av 2000-talet rasade klubben och har varit nära konkurs flera gånger men tack vare en affärsman som bidragit mitt sitt kunnande så är klubben på väg uppåt igen även om det kommer ta tid. Någon egen arena har man inte utan spelar hemmamatcherna i Beaconsfield.

Come on you Rebels !

Nick August 20, 2010 at 08:51

Alltid lika kul att läsa dina inlägg om Slough när man har bott där ett tag, fick aldrig tillfälle att se Rebels spela, men en dag ska det minsann ske :)

Undrar varför din kommentar inte dök upp på förstasidan?

Isambard Kingdom Brunel August 22, 2010 at 23:02

Welling för mig också : )

Av en ren tillfällighet. Bodde i Bath inför Bristol Citys hemmapremiär 2008 och hamnade i samspråk med två trevliga Welling fans på en pub när vi såg Charity Shield. De skulle spela mot Bath dagen efter.

layer road August 23, 2010 at 19:02

Även jag har varit på Wellings arena när dom mötte Colchester den 15 februari (klassiskt datum…) 1992. Welling vann med 4-1 så där har jag inga känslor.

Ska man ha ett andralag får det bli Lemington FC som Colchester mötte i FA Cupen 2005. The U’s vann med 9-1 och jag hade såklart bara tippat 8-1 där både 8-1 och 9-1 kom på stopptid :-(

Hade i alla fall en non-league day när jag var över då Colchester spelat på en fredag. Då tog jag kontakt med några av Lemingtons fans som jag träffat på cupmatchen. Jag följde med dom på en bortamatch och hade en underbar dag.

Läs om den match på länken ovanför

Colu August 25, 2010 at 08:01

Följer väl inte direkt något speciellt non-league lag men har varit på en del non league matcher genom åren. Dels när Colchesters spelade amatörligan i början på 90-talet men även en och annan match på senare år.

Ofta är det en skön avslappnad stämning. Knappt några poliser, baren öppen, supportrarna mixar fritt.

Har ju som så många andra följt AFC Wimbledons återkomst till fotbollen men nu har dom blivit så stora att jag tappat intresset för dom. Skulle dock gärna gå på en match för att stödja dom för det dom åstadkommit.

Har alltid gillat Dagenham som fört en tung kamp geografiskt mot West Ham men nu har dom ju till och med tagit sig till L1.

Närmaste större lokala lag för Colchesters del måste nog vara Chelmsford som jag dock bara sett på deras tillfälliga plan i Billiricay där dom spelade nån säsong medans Chelmsfords nya arena blev byggd.

Länsman September 11, 2010 at 14:53

ahh, gamla fina Rushden & Diamonds förstås.

Henrik September 14, 2010 at 14:11

Gamla och gamla… bildades inte Rushden & Diamonds först på 90-talet? Eller jag kanske blandar ihop den med en annan klubb?

Hans September 24, 2010 at 19:14

Brentford som huserar på pittoreska Griffin park utgör ett alltid lika trevligt besök!

Hans September 24, 2010 at 19:20

…inte för att BFC är Non League… Men missar ogärna ett tillfälle att propagera för Griffin Park ;) .

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: