Liverpool är störst

by Henrik on August 7, 2010 · 1 comment

Post image for Liverpool är störst

Bristen på framgångar – nåja, ändock inte en ligatitel på 20 år – tycks inte ha gjort att Liverpool tappat nämnvärt i popularitet. När företaget SportingId sammanställde de på replikatröjor mest tryckta spelarnamnen förra säsongen toppade Fernando Torres listan före lagkamraten Steven Gerrard.

Wayne Rooney fick nöja sig med en tredjeplats, och tog därmed över Ronaldos placering från föregående säsong. Och just Ronaldo har rasat ut från listan trots sin rekordövergång till Real Madrid. Nani, Berbatov och Theo Walcott har också de ersatts på listan över de tio populäraste namntrycken.

Den världsomfattande listan är baserad på officiella matchtröjor med tryck och är en årligen återkommande undersökning. Förutsatt att den är korrekt genomförd vittnar den obönhörligt om engelsk fotbolls storhet i ett internationellt perspektiv.

Premier League har i ett direktiv rekommenderat sina klubbar att inte byte matchställ oftare än varannan säsong eftersom det medför en stor utgift för supportrarna. Men trots det bytte 18 klubbar tröja i fjol och inför säsongen 2010/11 spelar alla 20 lag i nytt matchställ. Exempelvis Tottenham lanserade under sommaren tre nya ställ – för sjätte året i rad.

De 10 populäraste spelarnamnen säsongen 2009/10:

1. Torres (1)
2. Gerrard (3)
3. Rooney (4)
4. Fabregas (6)
5. Arshavin (7)
6. Lampard (10)
7. Drogba (ny)
8. Owen (ny)
9. Carragher (ny)
10. Tevez (ny)

* Inom parantes säsongen 2008/09 placering.

{ 1 comment… read it below or add one }

Jigglypuff August 13, 2010 at 21:11

Men??
Vart är Paul Robinson i Millwall?

Leave a Comment

Previous post:

Next post: