Nu börjar det snart!

by Nick on August 4, 2011 · 4 comments

Post image for Nu börjar det snart!

Ligaspelet i Engelsk fotboll tänker du säkert nu, och förvisso har du rätt, men inte det jag tänker på. Det som börjar är min återgång till ständigt missförstådd och ifrågasatt fotbollsnörd. Från mitten på maj till månadsskiftet juli/augusti tror jag omgivningen tar mig för en ganska normal snubbe (de säger i alla fall inget som får mig att ifrågasätta det antagandet), men resten av året är jag tydligen en paria likt de kastlösa i Indien.

Jag börjar tröttna på att bli ifrågasatt för mitt fotbollsintresse, inte ifrågasätter jag andras hobbys och intressen (så länge jag tvingas dela dem mot min vilja vill säga) så varför ska alla ha en åsikt gällande mig? Jag respekterar ju folks håkkyintresse även om jag inte förstår det!

För några år sedan skickade jag ut ett email till en del vänner där jag vänligt men bestämt förklarade att jag inte kunde närvara på bröllop, födelsedagskalas, dop med mera enligt bifogad datumlista (alla Fulhams speldatum för den säsongen). De flesta (fotbollsintresserade) manliga som fick detta såg humorn i det hela (trots allvaret) men den del av mottagarna som ser bättre ut än oss andra i kjol gick ju ”bananas”. ”Hur kan man vara så okänslig”, ”Fattar du inte att bröllop är det viktigaste som finns”, ”Vi andra kan ju inte dansa efter din pipa” och så vidare som i en ändlös överstegsfint av Christiano Ronaldo (ni vet de där som sprattlar men aldrig går framåt).

Svaren jag ville ge löd: ”Jag okänslig? Jag la ju bara upp lite ground rules”, ”Njae, bröllop är inte det viktigaste som finns, även om det brukar tillhöra en sjujävulens fest”, ”Det har jag heller inte bett om, tyckte däremot jag var lite omtänksam som förklarade att jag inte skulle vara tillgänglig vissa datum så ni kunde planera in evenemang som min närvaro är önskvärd på i god tid”. Tur kanske att jag bet mig i läppen den gången och låtsades ge ett tyst medgivande.

Nu är det dock dags igen för månader av;

Jag: ”Nja, jag kan nog inte komma då.”

X: ”Vaddå då, vad är det som är så viktigt som du inte kan flytta på med två månaders varsel?”

Jag; ”Ehumm, jo det är ju derby mot QP-haha den dagen!” (Lägger huvudet på sned och hoppas på förståelse)

X: ”Vaddåförnågotsaru?” (möter mig med en blick som tyder på total oförståelse)

Jag: ”Eh, Fulham spelar match mot sina lokalrivaler”

X: ”Du och din jävla fotboll. Kan du inte missa en match?!” (det är formulerat som en fråga men tonläget säger annat)

Jag: ”Jo, det gör jag ju ibland förvisso, men den här matchen är något alldeles extra”

X: ”Det säger du om alla matcher ju”

Jag: (Inom mig skriker jag, MEN DE ÄR JU DET) ”Jo men…”

X: ”Hur jävla kul tror du att det är när du prioriterar bort dina vänner hela tiden?”

Jag: ”..men det gör jag väl inte alls? Jag försöker ju bara se till att både kunna göra saker med mina vänner OCH se den fotboll jag vill.”

X: ”Men det är ju alltid vi som får rätta oss efter din fotboll hela tiden”

Jag: (Överväger att förklara att fotboll spelas i realtid och ska avnjutas ”där och då” men inser att det vore som att bjuda en alkis på ett glas Ardbeg Supernova. Det skulle gå, men inte uppskattas på rätt sätt).  ”Jag ska göra mitt yttersta för att kunna delta” (jag vet ju dock att jag inte kommer dyka upp förrän framåt kvällen när matchen är färdigspelad. Har vi losat så lär jag kanske inte vara så önskvärd som gäst dock)

X: ”Å vad bra, mer kan vi ju inte begära” (Å jo, det är ju precis det ni gör)

Nåja, jag antar att jag har det ganska bra ur det perspektivet att jag i dagsläget lever singel och säkert har färre kontroverser kring fotbollen än ni därute som lever i tvåsamhet. Oavsett vilket; Nu börjar det! Både ligaspelet OCH reltaionskontroverserna!

Game ON!

{ 3 comments… read them below or add one }

JohnF August 4, 2011 at 15:40

Nick// Det är inte lätt att vara “social” med icke fotbollsintresserade.
Runt mig finns en värld av vänner och bekanta som kan diskutera Tv-serier där en annan är lika vilse som en tonåring utan mobil.
Jimmy (stora grabben) hade ett par Stockholmare hemma hos sig på besök. Dessa var WoW spelare i ålder 45-50.
Och i wow språket får jag säga att jag är vilse.
Men när samtalet kom in på fotboll då var tystnaden som bortblåst.
Bajen, Runström, landslaget, Premeir League, Sydländska lag, domare (en av dem dömde fotboll) och deras förmåga eller icke förmåga.
Sen att vi tar oss till en idrottsplats och har straffturnering (gubbar som tror de är 18 när det ligger en boll framför fötterna) säger väl ändå att fotboll är mäktigt.

Nick August 5, 2011 at 09:38

John, absolut! Sport i allmänhet och fotboll i synnerhet kan sammanföra de mest olika personligheter. Men samtidigt riskar man att slå in en kil mellan en själv och det som inte “sett ljuset” ;)

Fredrik S August 28, 2011 at 23:56

Ha ha klockrent Nick :) Ja känner igen mig från den tiden ja hade flickvän ;)

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: