The Levellers aktuella med ny platta och Sverigespelningar

by Nick on May 24, 2012 · 0 comments

Post image for The Levellers aktuella med ny platta och Sverigespelningar

[Idag ramlade det in ett pressmeddelande i mailboxen, se nedan för en oediterad version]

 “It would be a slight understatement to say that this album has been hotly anticipated.” Folk Radio UK

Folk/rock-bandet The Levellers från Brighton uppnådde närmast ikon-status under 90-talet och när bandet nu närmar sig sitt 25-årsjubileum gör de det med glöden och orginalmedlemmarna i behåll.  Den 29 juni kommer ett efterlängtat album som redan hyllats som något av det bästa bandet gjort, och höstens turné tar dem bla till Malmö, Göteborg och Stockholm. Första singeln heter ”Truth is” och är inspirerad av bandets senaste turné i Aten.
- Politikerna och bankerna har dumpat bördan på de som ligger underst i högen, säger sångaren Mark Chadwick. Nu betalar de priset för förödelsen som andra orsakat.

På 90-talet var The Levellers ett av de verkligt stora bandet och många minns nog deras bejublade framträdanden då de var huvudakter på såväl Hultsfreds som Roskilde vid ett flertal tillfällen.  2011 belönades de på  BBC Radio 2 ”Folk award” med motiveringen ”bara de starka överlever och The Levellers har gjort det genom att vara trogna sina rötter”, ett påstående som bekräftas med råge på det nya albumet. Bandet består fortfarande av samma fem medlemmar som när bandet bildades för 24 år sedan plus ”nytillskottet” Matt Savage som tillkom på keyboard 2003. Nu har förhandsrecensionerna av nya skivan ”Static on the Airwawes”  börjat dyka upp och de vittnar om en skiva som är bland bandets bästa någonsin, om inte den bästa, som kombinerar utveckling och mognad med en återgång till de musikaliska rötterna och ett lika glödande politiskt budskap som någonsin.

“Static On The Airwaves” skildrar en kontinent i kris och the Levellers fortsätter envist sin högljudda kamp för jämnlikhet, förståelse och frihet med sin musik. Men där det finns orättvisor finns det också hopp, hävdar bandet.
- Vi har en massa olika historier på skivan, och de flesta är berättade från en högst personlig synvinkel, säger Mark Chadwick. Det är berättelser om verkliga människor, och de visar att det finns hopp även i de mörkaste stunder.

Live i Norden 2012:
24/10        Oslo,  JOHN DEE
25/10       Stockholm,  GÖTA KALLARE
26/10        Göteborg, STICKY FINGERS
27/10        Köpenhamn, VEGA

I media om nya skivan: 
“Static On The Airwaves is the Levellers tenth album, one that connects every strand of the band’s DNA placing it right up there with their best work. […]” Spiral Earth

rumours have been rife that a return to the homespun, organic sound which made them chart and festival fixtures two decades ago was on the cards.It’s a delight to be able to confirm that those rumours are almost wholly correct. The Levellers have delivered what should be seen not just as a great album, but as an important album.” Folk Radio UK

Hemsida: http://www.levellers.co.uk
Nya singeln “Truth Is” :
http://www.youtube.com/watch?v=AmlYo9iCr20

Leave a Comment

Previous post:

Next post: