Het Van Eesterenmuseum doet mee met Open Monumentendag Amsterdam.

by Henrik on March 30, 2017 · 0 comments

Het Van Eesterenmuseum doet mee met Open Monumentendag Amsterdam.

De Rijksdienst heeft de gebieden in 3 gebiedstypen ingedeeld: de wederopbouwkernen (de herstelde oorlogsschade), de naoorlogse [] Al decennia lang. Historicus Johan Huizinga zei het [] Om de Amsterdammers te laten zie hoe het wonen is in Slotermeer. Deze zomer heb ik op zn jaren 70 zeilend door Nederland gezworven. Neem de Westelijke [] Veel Oud-Hollandsche landschappen, met uiteraard ook Wederopbouw. Zie hier mijn hal, met rechts een verbodsbordje afkomstig uit een inmiddels gesloopte Groosmanflat uit 1958 in het Rotterdamse Pendrecht. Hier is mijn thuis, met panoramisch uitzicht over het vele groen, de eenden in de sloot, de rondrennende kinderen, de trein naar een buitenlandse stad. Vorig jaar dook ik voor het Van Eesterenmuseum in het thema Werk, dit najaar in het Groen. Het Van Eesterenmuseum doet mee met Open Monumentendag Amsterdam. Dankzij Mario Bosch, de Dagburgemeester van Pendrecht, heeft dit bordje een tweede leven gekregen in een jaren 50 flatje in het Amsterdamse Slotermeer. Immers is het halve land in de naoorlogse periode tot stand gekomen. Op loopafstand mijn zeil(!)bootje in de Sloterplas, op fietsafstand het [] Momenteel is de verkennende expositie ‘Het Groen en de Tuinsteden’ te zien. Maar goed, het water. Ook voorgaande jaren deed het museum mee in het programma, maar tot nu toe is er tijdens dit enorme publieksevenement nog nooit zoveel aandacht geweest voor de Westelijke Tuinsteden als dit jaar. Uit deze wijk komt de kapstok, een relict van een gesloopt schoolgebouw. Wij en onze wijk is het artikel van mijn hand in het tijdschrift van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, mei 2015, themanummer erfgoed en ruimte. Ik werkte hier met plezier aan mee, en ben trots op het mooie resultaat. Vanaf daar is alles anders. In de eerste twintig jaren na de oorlog zijn veel woonwijken als sterke sociale eenheid gebouwd. Van 020 terug [] Bovendien staan we prominent in het populaire programmaboekje, dat ook nog eens twee weken van [] Altijd leuk als krantenknipsels en (nu dus herontdekte) illustraties uit zeventigerjaren boekjes van de kringloopwinkel een podium krijgen. [] Samen met je buren winkelen, sporten en een kaartje leggen. Stel: je laat als toerist in Amsterdam de binnenstad, het Rijksmuseum, de Jordaan, het Vondelpark eens helemaal links liggen. Als webredacteur van de Nieuw-West Express beveel ik zo nu en dan iets aan. Daar kan nog van alles. Deze zomer heb ik op zn jaren 70 zeilend door Nederland gezworven. Zoals boeken. In plaats daarvan bezoek je een buitenwijk. Hoe kan dit [] Ik deelde al eerder mijn visit website prille liefde voor het water, dat dit najaar [] Veel Oud-Hollandsche landschappen, met uiteraard ook Wederopbouw. Stel: Nieuw-West. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft 30 wederopbouwgebieden geselecteerd uit de periode tussen 1940 en 1965. Er is geen naoorlogs uitbreidingsgebied zó veel beschreven als de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam. In de speciale uitgave Memory Machine (november 2014) van Castrum Peregrini stond een verhelderend interview met Paul Schnabel.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: